Roel soefie

Over Ons

Al van kleine snaak wist ik dat ik met dieren wilde werken. Ik groeide op in het landbouwbedrijf van mijn ouders waar al snel duidelijk was dat ik gebeten ben door de schapenmicrobe.

Zo kwam ik bij mijn schaapjes terecht. In 2016 kocht ik mijn eerste Belgische melkschapen. Op de dag van vandaag melk ik dagelijks een 60 tal ooien en dit een gans jaar door.

Waarom dit ras? Belgische melkschapen zijn makkelijk te herkennen. ze zijn fijn bebouwd, staan hoog op hun poten en hebben een typische onbewolde buik en "rattenstaart". Ze hebben zeer goede moeder-eigenschappen waardoor ze vette en proteïne rijke melk geven. Ideaal dus voor een schapenmelker als ik.

Begin 2019 leerde ik Sofie kennen. Al heel snel werd duidelijk dat onze ideeën en dromen elkaar aan vullen. Samen zijn we van de melkschapenboerdrij ONS verhaal aan het maken.

Schapenmelk is helemaal anders dan koemelk of geitenmelk. De melk is cholesterol-arm. Ze bevat meer calcium, nl 70% meer dan koemelk en 30% meer dan geitenmelk. Schapenmelk is goed voor de verteerbaarheid wat kan leiden tot een zeer efficiënt vetmetabolisme. Toch is schapenmelk niet zonder meer geschikt voor mensen met een lactose- intolerantie. De kans op een allergische reactie is weliswaar veel kleiner maar niet verwaarloosbaar.

Vandaag verwerken we onze melk in ijs, kaas, desserten en zuivelproducten die we vooral verkopen op korte keten projecten als boeren en buren en linked farm. Thuis kan je bij ons ook terecht na bestelling of op zaterdag.

de toekomst.....die zit boordevol plannen die snel tot uitvoering zullen komen.

groetjes, Sofie en Roel